به گزارش راهبرد معاصر، منابع پیگیر امور زندانیان آزادی بیان از داخل زندان مرکزی « جو » بحرین اعلام کردند که تعدادی از زندانیان در ساختمان شماره 7 به دلیل تداوم اذیت و آزار علمای بحرینی در داخل زندان اعتراض خود را ادامه دادند.
به گزارش مرآة الجزیره، در همین راستا « یوسف الجمری» فعال بحرینی در توئیتی نوشت :« زندانیان سیاسی ساختمان 7 زندان جو با تداوم اعتراضات نسبت به آزار و اذیت علمای بحرینی در داخل زندان از اداره زندان خواستند که از شیخ « عبدالهادی المخوضر» عالم بحرینی عذرخواهی کنند و متخلفان به دلیل آزار وی مجازات شوند و متعهد شوند که دیگر چنین اقدامی را تکرار نخواهند کرد».
شیخ عبدالهادی مخوضر، عالم بحرینی به دلیل بدرفتاری مامور زندان با وی از سه شنبه 15 نوامبر (24 آبان) اعتصاب غذای خود را اعلام کرد.
شیخ عبدالهادی المخوضر از روز 15 نوامبر (مصادف با سه شنبه 24 آبان) به دلیل بدرفتاری با وی در ساختمان بازجویی توسط بازجو عادل محمد و توهین به وی، اعتصاب غذا کرد. «عادل محمد» بازجوی این عالم بحرینی به وی گفته است: «تو جنایتکار هستی».
شیخ عبدالهادی مخوضر اهل روستای سنابیس است که در سال 1996 بازداشت شد و همزمان با قیام دهه نود 6 سال را در زندان گذراند؛ وی از بنیانگذاران نهضت وفای اسلامی در سال 2009 بود. در آگوست 2010 برای دومین بار آزاد و پس از فشارهای مردمی مصادف با انقلاب 14 فوریه آزاد شد ولی از خواستهها، عقاید و مواضع خود دست برنداشت ، به همین دلیل در مارس 2011 بازداشت شد و تحت شکنجهای شدید و وحشیانه نیروهای اطلاعاتی و نظامی قرار گرفت. وی همچنین به 15 سال زندان محکوم شد.
وی عضو هیئت مدیره حوزه امام زین العابدین (ع)، مؤسس مجمع امور خیریه امام سجاد (ع) و مؤسس و مالک انتشارات دارالعصمه نیز هست. اتفاقی که در مورد شیخ مخوضر افتاد، زندانیان آزادی بیان را در زندان جو بر آن داشت تا با شیخ المخوضر ابراز همبستگی کنند و از بعدازظهر پنجشنبه از بازگشت به سلولها خودداری کردند و خواستار عذرخواهی مسئولان زندان بحرین از شیخ مخوضر شدند.
ماه گذشته، شیخ «عبدالجلیل المقداد» ، شیخ «عبدالهادی المخوضر» و «محمد علی اسماعیل» اعتصاب خود را آغاز کردند. پیش از این نیز نیروهای رژیم آل خلیفه شیخ عبدالجلیل المقداد را در زندان مورد ضرب و شتم قرار دادند.
شیخ عبدالجلیل المقداد پس از مخالفت با امضای بیانیهای مبنی بر خودداری از انجام درمان در بیمارستان، توسط زندانبانان زندان «جو» بحرین مورد ضرب و شتم قرار گرفت. وی همچنین مورد اهانتهای ناپسندی قرار گرفت.
به گفته منابع حقوق بشری بحرین، «هشام الزیانی» مدیر زندان، اجرای سیاست مجازات دسته جمعی صدها زندانی سیاسی را با بستن سلولها به مدت 24 ساعت و محروم کردن آنها از تماس با خانوادههایشان آغاز کرده است. اداره زندان جو عمداً زندانیان عقیدتی را تحقیر می کند و آنها را در معرض اعمال توهینآمیز قرار میدهد.
المقداد در یک فایل صوتی اعلام کرد که 4 تا 5 نفر به او حمله کردند و اگر مداخله برخی از عناصر پلیس نبود، حتما خبرهایی میرسید.
بحرین به اولین کشور عربی با بیشترین تعداد زندانیان سیاسی در سالهای گذشته تبدیل شده است که حدود 4500 زندانی در زندانهای آل خلیفه در شرایط اسفناک به سر میبرند.
طی یک دهه گذشته گزارشهای زیادی در خصوص وضعیت اسفناک و ناگوار زندانهای آل خلیفه منتشر شد. این امر منجر به درخواست جامعه بینالمللی و سازمانهای حقوق بشر برای بهبود شرایط زندان و توقف شکنجه و بدرفتاری علیه زندانیان سیاسی شده است.
شایان ذکر است که بحرین در دهه گذشته حدود 15 هزار نفر را به دلیل عقاید سیاسی بازداشت کرده و به این ترتیب به اولین کشور عربی با بیشترین تعداد زندانی در سالهای گذشته تبدیل شده است که حدود 4500 بازداشت شده سیاسی در شرایط بغرنجی به سر میبرند.
زندانیان سیاسی در بحرین تحت شکنجه و آزار و اذیت قرار دادند که رژیم آل خلیفه هر صدای مخالفی را از خلال بازداشت، شکنجه و اعدام خاموش میکند.
بحرین از سال 2011 درگیر موج بیداری اسلامی است. مردم این کشور برای مقابله با اقدامات مستبدانه و وابسته آل خلیفه دست به اعتراض زدند اما نتیجه این روند دستگیری، زندان، شکنجه و اعدام برای آزادی خواهانی بود که همچنان در صحنه نبرد حضور دارند. رژیم آل خلیفه همچنین صدها نفر را سلب تابعیت کرده است.
شرایط نامناسب زندانهای بحرین با توجه به شیوع بیماری بین بازداشت شدگان و فراهم نکردن مراقبت پزشکی کافی از آنها و مشکل ازدحام جمعیت باعث فوت تعدادی از آنها شده است. در نوامبر 2015، حدود 2500 زندانی در زندان «جو» ثبت شد که تنها 2 پزشک ، یک نفر برای هر شیفت داشتند.
پیشتر مرکز حقوق بشر بحرین، مرکز حقوق بشر الخلیج و سازمان آمریکاییها به منظور دموکراسی و حقوق بشر در گزارش مشترکی با عنوان «شرایط زندان در بحرین» اعلام کردند: کاستیهای شدید در ضمانتهای محاکمه عادلانه، یک شکل سیستماتیک در سیستم عدالت کیفری در بحرین است که نقض مستمر حقوق بشر و شکنجه زندانیان و بدرفتاری ازآن متاثر می شود.
هزار زندانی در زندانهای آل خلیفه قربانی شکنجه هستند و شکنجه در بحرین یک سیاست سازماندهی شده برای گرفتن اعتراف است. گروههای مدافع حقوق بشر بارها رژیم آل خلیفه را به خاطر سرکوب مخالفان محکوم کرده و خواستار اصلاحات در نظام سیاسی این کشور شدهاند./ تسنیم